ADRESA

Firmiangasse 61, 1130 Vienna

TELEFON

+43 665 65 99 1010

Activitatea noastră are ca obiectiv restabilirea echilibrului psihic și fizic al clientului.

Scopul nostru comun (client și terapeut) este aducerea clientului într-o poziție care să-i permită conștientizarea existenței resurselor interne și folosirea acestora pentru atingerea și menținerea unui nivel funcțional optim. Întâlnirile și conversațiile noastre au aici un rol primordial. Ele sunt terenul fertil în care e ancorată puterea celor care doresc o viață mai bună. 

Reține: mediul în care trăiești este doar rama tabloului, adevărata valoare e dată de pictură – și aceea ești tu!

 „Nimeni nu se scaldă de două ori în același râu pentru că între timp atât râul cât și omul s-au schimbat” (Heraclit).

Nu putem influența scurgerea timpului dar ne putem alege drumul!

logo_neurofeedbackvienna

Neurofeedback, NeurOptimal®

Pornind de la acestă realitate – cea a transformării continue – un grup de cercetători canadieni conduși de Susan și Valdeane Brown au construit și implementat în practica neurofeedback un sistem performant care facilitează o activitate cerebrală optimă. Atenția pe care o oferim aspectului fizic este benefică; o examinare atentă a obiceiurilor noastre cotidiene relevă însă neglijarea extremă a condiției sistemului nervos central. În condițiile în care practicarea exercițiilor fizice, adoptarea unei alimentații sănătoase, consultarea unor specialiști în cazul unor afecțiuni fizice sau psihice au devenit obiceiuri, antrenarea sistemului nervos ar trebui să preocupe și ea omul contemporan.

Sistemul NeurOptimal® este o alternativă non-invazivă, simplă și eficientă pentru persoanele care doresc ameliorarea condiției proprii sau performanța în diverse domenii. Astfel, sistemul se prezintă ca un partener de „dans” al activității neuronale, cu o capacitate ridicată (256 de ori pe secundă) de adaptare la contextul particular al fiecărui individ. Elemente specifice cum ar fi vârsta, genul, calificarea profesională etc. sunt irelevante pentru accesarea acestei metode de antrenament cerebral.

Aici nu există valori standard de referință, performanța fiecărui individ este măsurată doar în funcție de propiile etaloane și particularități, nefiind raportată la caracteristicile unui eșantion sau populații. În afara celor menționate mai sus, folosirea acestui sistem nu presupune existența unui diagnostic prealabil sau a unei recomandări specifice, rolul acestei intervenții fiind restabilirea  echilibrului activității neuronale. Această metodă și-a dovedit eficiența în abordarea unor afecțiuni ca: insomnie, amnezie, atenție diminuată, atacuri de panică, obezitate, bulimie, anorexie, autism, anxietate, hiperactivitate, performanță școlară, sportivă sau profesională redusă, demență, epuizare, erupții cutanate, psoriazis, acnee, constipație etc.

Neuro Feedback Vienna

Bild Gehirn planen website NeurOptimal Neurofeedback

Psihologie clinică, psihoterapie, programare neurolingvistică (NLP)

Intervențiile psihoterapeutice presupun existența unei alianțe între client și terapeut. Scopul acesteia este de a facilita fluxul informațional bidirecțional și a aduce clientul în poziția conștientizării propriilor resurse și posibilități de ameliorare de durată a condiției personale. Altfel spus, clientul este ajutat în procesul de redobândire a controlului asupra factorilor declanșatori sau desfășurării în plan psihic sau comportamental a unor evenimente cu efect negativ. Prima întâlnire poate avea loc online (prin intermediul platformelor Meet sau Duo) sau în cabinetele noastre din Viena sau Brașov, durează circa 30-90 de minute și are ca scop identificarea valențelor existente în tandemul client-terapeut.

În cazul în care la sfârșitul acestei prime întâlniri se exprimă intenția părților de a continua colaborarea, se trece la stabilirea condițiilor acesteia – durata sesiunilor (ședințelor terapeutice), obiectivele, strategiile de abordare, evaluarea periodică etc.

Dacă se dorește ca aceste sesiuni să se desfășoare doar online sau mixt, precizez că suntem calificați pentru susținerea terapiilor online și un număr apreciabil de clienți optează pentru această formulă.

Majoritatea sesiunilor au durata de 50 de minute și se desfășoară săptămânal. În completarea acestora vom stabili de comun acord și un cadru de susținere în afara cabinetului (tema de casă). Acest cadru va fi personalizat și se referă la implementarea în viața clientului a unor tehnici de igienă mentală, alimentară și comportamentală cu rol suportiv al intervenției. Aceste tehnici nu au rol limitativ ci pot fi înțelese ca o diversificare a mijloacelor de antrenament al voinței și autocontrolului.

În cazul în care crezi că te putem ajuta, nu ezita să ne contactezi, telefonic sau pe Mail!

Și nu uita: noi nu  prescriem medicamente!

Neuro Feedback Vienna

Bild element Kalender website NeurOptimal Neurofeedback

Programare

Primul pas este cel mai greu!

De ce?

În momentul în care te-ai hotărât să consulți un specialist ești în poziția în care ai conștientizat existența unei probleme. Faptul că această problemă are un grad ridicat de complexitate necesită implicarea unui flux informațional extern, cu rol suportiv și ameliorator.

Momentul acestei conștientizări este diferit de la individ la individ și presupune o autoanaliză amănunțită, care este în același timp primul pas spre ameliorare sau vindecare.

Dacă te-ai hotărât să apelezi la o intervenție suportivă de specialitate și intenționezi să ne contactezi, poți să o faci telefonic, după care te așteptăm în cabinetele noastre din Viena sau Brașov, la adresele specificate în pagină. Împreună vom stabili condițiile intervenției, detalii legate de plata sesiunilor, vom parcurge anamneza, vei fi informat despre condițiile de confidențialitate, vom stabili liniile directoare ale intervenției.

Neuro Feedback Vienna

Bild element cash website NeurOptimal Neurofeedback

Prețuri

Plata sesiunilor se poate face înaintea fiecărei sesiuni sau în avans, pentru una sau mai multe sesiuni. Pachetele de sesiuni plătite în avans oferă avantajul unei reduceri, conform înțelegerii prealabile. Plata se poate face în numerar sau cu cartea de credit sau de debit.

Psihoterapie individuală

 • 50 Minute = 99€
 • 10 Ședințe = 899€

NeurOptimal® Brain Training, individual

 • Anamneză (aprox. 90 minute) = 199€
 • 50 minuten = 99€
 • Pachet de 10 ședințe = 899€ 

Programare Neurolingvistică

 • 50 Minute = 99€
 • Pachet de 10 ședințe = 899€

Psihoterapie de cuplu și familie

 • 50 Minute = 199€
 • 10 Ședințe = 1890€

NeurOptimal® Brain Training, familii, elevi, studenți

 • 50 Minute = 69€/Persoană

NeurOptimal® Brain Training, la domiciliul clientului

 • 50 Minute = 129€ pentru prima persoană, 69€ pentru fiecare altă persoană

Excursii cu rol terapeutic (relaxare, autocunoaștere, identificarea energiilor exterioare și interioare, forme de energie, forme naturale, forme de manifestare a naturii).

 • doar în cadru organizat
 • în intervalul 10:00 – 15:30, sâmbăta sau în zile de sărbătoare din timpul săptămânii,
 • indiferent de condițiile meteorologice și de numărul de participanți.
 • punct de întâlnire: Lainzer Tor, lângă căsuța portarului, sub steagul Yin-Yang.

Această ofertă se adresează copiilor, adolescenților, tinerilor, vârstnicilor, perechilor și indivizilor și are multiple scopuri terapeutice.

Bineînțeles că putem discuta și despre organizarea altor evenimente specifice – suntem deschiși la orice inițiativă care aduce valoare timpului petrecut împreună!

Neuro Feedback Vienna

Bilder cancel website NeurOptimal Neurofeedback

Reziliere, întârziere, lipsă

Clientul poate amâna sau anula desfășurarea unei sesiuni programate în condițiile în care anunță (telefonic sau pe mail) această intenție cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea acesteia. În caz contrar sesiunea va fi plătită integral sau amânată (caz de forță majoră).

În cazul unei întârzieri a clientului, sesiunea se va desfășura doar până la termenul aferent acestei sesiuni. Depășirea acestui termen pune în dificultate desfășurarea următoarei sesiuni, de aceea vă rugăm să fiți punctuali!

În cazul în care sesiunea va fi contramandată de către terapeut, acesta va oferi o nouă programare sau va returna în totalitate suma deja achitată de către client, la înțelegere.

 Vă rugăm să acceptați faptul că sesiunile și excursiile în Lainzer Tiergarten se pot desfășura doar cu programare!

Nicoleta Alexa

Despre noi

Alexa
Nicoleta

Alexa Nicoleta

Sunt psiholog clinician și psihoterapeut și alături de cabinetul din Viena lucrez și în cabinetul privat din apropierea Brașovului, în România. Activitatea mea este centrată pe diagnoza și terapia tulburărilor cognitive (dificultăți de învățare, de adaptare, memorie), emoționale (depășirea stărilor dificile rezultate în urma traumelor) și comportamentale.

Adrian
Scurtu

Sunt inginer silvic și psiholog și sunt certificat în practica neurofeedback dinamic cu sistemul NeurOptimal®.

Schimbul informațional dintre mediu și indivizii umani și modul de acțiune a forțelor naturale asupra noastră constituie obiectul cercetărilor și intervențiilor mele.

Adrian Scurtu

2022 © Copyrights Neurofeedback Vienna

 

Program cabinet

MO: 9:00-16:00

 

DI: 9:00-16:00

 

MI: 9:00-16:00

 

DO: 9:00-16:00

 

FR: 9:00-16:00